Congres SLAAP2021 over invloed lockdown en genetische aanleg op slaap

De Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waakonderzoek (NSWO) en de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL) organiseren op 25 en 26 november de vierde editie van het Nederlands Slaapcongres SLAAP2021. Tijdens dit online congres kunnen deelnemers zich laten inspireren, kennis opdoen en netwerken met veel slaapprofessionals. Jonge wetenschappers krijgen de ruimte om hun werk te presenteren en er is weer de Piet Visser Posterwedstrijd.

Tijdens het veelzijdige programma van SLAAP2021 zullen sprekers en onderzoekers onder meer ingaan op de vragen:  ‘Wat betekent de lockdown voor onze slaap?’ en ‘Hebben sommige kinderen een genetische aanleg voor slecht slapen?’ Medici die aan het congres deelnemen krijgen hiervoor accreditatiepunten.

Jonge slaapwetenschappers

De organisatie en afgevaardigden van NSWO en SVNL nodigen met name jonge wetenschappers uit voor deelname aan SLAAP2021. Naast de sprekers- en netwerksessies krijgen zij de ruimte om hun eigen werk te presenteren.

Piet Visser Posterprijs

Dit jaar is er ook weer de Piet Visser Posterprijs waarmee studenten – PhD, postdoc, aio, psycholoog i.o. – kans maken op een wisseltrofee en € 500,-. Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden posters en bepaalt de winnaar. Het publiek kiest een publiekswinnaar door het geven van likes.

Kijk hier voor het volledige programma en een overzicht van de sprekers: SLAAP2021

Sponsors SLAAP2021

Het slaapcongres wordt dit jaar georganiseerd door afgevaardigden van NSWO en SVNL, namelijk: Gert Jan Lammers (voorzitter SVNL), Ysbrand van der Werf, Annemarie Luik, Peter van Maanen en Jerryll Asin. Sponsors maken het congres mede mogelijk. Kijk hier voor een overzicht van de sponsors.

Over NSWO en SVNL

De NSWO is een onafhankelijke vereniging van en voor professionals op het gebied van slaap en slaapstoornissen. Meer informatie: NSWO | Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waakonderzoek.

Over SVNL

De SVNL heeft als doel het verenigen van professionals werkzaam in de klinische slaapgeneeskunde. Daarmee wil zij zowel voor de leden als voor externe belangstellenden het aanspreekpunt zijn voor alle aspecten van slaapgeneeskunde.